miercuri, 15 iunie 2022

Solutie integrata pentru cresterea mobilitatii urbane in sudul municipiului Iasi!

𝐕𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧𝐭𝐚 𝐎𝐜𝐨𝐥𝐢𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐈𝐚𝐬̦𝐢 𝐄𝐬𝐭 𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐚𝐧𝐭!

Recent s-a semnat contractul pentru Elaborare Studiu de Prefezabilitate și Studiu de Fezabilitate.

Proiectantul S.C. PROIECT CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA S.R.L., ce a ofertat la o valoare de sub 65% din valoarea licitației are la dispoziție 18 luni pentru a livra o soluție tehnică, avizată și fundamentată financiar în vederea eliminării traficului greu din sudul municipiului Iași!

V.O. Iași Est - proiect de infrastructură rutieră pe care l-am promovat în 2021 în Ministerul Transporturilor - face parte dintr-o posibilă politică publică alcătuită din 10 pași, respectiv:

1. Eliminarea traficului greu prin V.O. Iași Est.

2. Creștere frecvență transport public inclusiv cu ruta nouă pe direcția Bucium-Copou

3. Park'N'Ride la capăt Bucium (capacitate mare : 300-400 locuri mixt auto+punct inchiriere biciclete+conexiune la transport în comun)

4. Pistă de biciclete pe relația Bucium-Podu Roș-Centru (conexiune la viitoarea pistă velo Tudor-Independenței-Copou-Agronomie)

5. Park'N'Ride de dimensiune medie la baza pasajului auto Socola (200-300 locuri)

6. Materializare Centru Intermodal Socola (conexiune transport în comun+conectivitate la pista biciclete Bucium-Podu Ros+tren metropolitan -termen mediu).

7. Regenerare urbană și reconstrucție ecologică pârâul Vămășoaia-amenajare piste biciclete pe relația Bârnova-Bucium-TreiFântani (necesar protocol între PMI+ABA Prut-Bârlad).

8. Creare alternativă de trafic pe zona Vămășoaia-Trei Fântâni-pasaj subteran CF spre Calea Chișinăului

9. Park'N'Ride-urile de la capăt Bucium+pasaj Socola să fie gratuite pentru cei care achiziționează abonament la transportul public.

10. Transformarea șoselei Bucium din "coridor de trafic" în bulevard urban cu îndesirea trecerilor de pietoni, prioritate/bandă dedicată transport public, trotuare conform legii și traficului existent pietonal, integrare infrastructură velo în sistemul de management al traficului și al circulației.

-----------------------------------------------------------------

Prin politica publică de mai sus, locuitorii aglomerației Iași (cartierele Bucium, Poitiers, arealele urbane Vișan, Hlincea, Trei Fântâni, Păun, Bârnova) pot avea acces la serviciile și obiectivele socio-economice ale unui oraș cu veleități regionale!

#bucium

#voiasiest 

Niciun comentariu: